Przepis i sposób przygotowania na: stir fry z kurczakiem
kurczaka pokroić w cienkie paseczki, włożyć do miseczki dodać posiekany czosnek oraz sos sojowy. Zakryć i włożyć do lodówki
na około 1h (można i krócej, jeśli ktoś nie ma czasu)
marchew, pora, paprykę oraz kapustę pokroić w cienkie paseczki.
przygotować sos: sos ostrygowy wymieszać z cukrem,sosem rybnym oraz sokiem z cytryny dodając 4-5 łyżek zimnej wody. Całość wymieszać.
Rozgrzać olej, dodać kurczaka (razem z marynatą), smażyć aż nie będzie surowy, wyjąć go do miseczki. Wrzucić warzywa: paprykę, pora i marchew,
smażyć aż marchew będzie al dente. Następnie ponownie wrzucić kurczaka, dodać kapustę, odsączone noodle i zalać wszystko sosem.
Chwilę smażyć (ok.5-7 min)do połączenia się składników.
Podawać z posiekanym chili, jeśli ktoś lubi pikantne dania :)
smacznego