Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek grillowany z cebulą i kukurydzą

4.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Pyszna porcja grillowanego steku podana z karmelizowaną cebulką i grillowaną kukurydzą. Całość smakuje rewelacyjnie i jest łatwa do przygotowania.

Składniki:

antrykot wołowy 4 sztuki
kukurydza 4 sztuki
masło 4 łyżeczki
natka pietruszki 2 łyżeczki
cebula biała 1 sztuka
olej do smażenia 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Stek grillowany z cebulą i kukurydzą

Cztery porcje antrykotu lub ulubionej części wołowiny wyjmij z lokówki na ok 20 minut przed grillowaniem. Posyp solą i pieprzem. Kukurydze umyj i posyp solą oraz natrzyj łyżeczką masła każdą i zawiń w folię aluminiową. Zamiast kukurydzy ugrillować można też np. szparagi.

Zacznij je grillować obracając co jakiś czas. Następnie zacznij grillować rostbef kilka minut z każdej strony. Potnij w krążki cebulę cukrową lub czerwoną.

Karmelizuj na suchej patelni. Mięso potnij i rozłóż na wierzchu cebulkę i posyp natkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 18.10.2016 11:29
Zjadłabym bardzo chętnie!
olkaaa 17.10.2016 19:57
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak