Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z pastą z rukolli i fety

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 1/2 paczki
rukola 1 opakowanie
ser feta 5 dkg
oliwa 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z pastą z rukolli i fety

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Rukolę myjemy i miksujemy na gładką masę z fetą, czosnkiem i oliwą. Doprawiamy pieprzem.

Makaron odsączamy i przelewamy letnią wodą. Przekładamy do garnka i odstawiamy na moment na ciepły palnik. Następnie dokładnie mieszamy z sosem. Podajemy posypany startym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwi 27.05.2013 21:51
Nie ma jak spaghetti.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak