Przepis i sposób przygotowania na: SPAGHETTI Z OWOCAMI MORZA
Makaron ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzić.
Na 2 łyżkach oliwy zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę, pod koniec dodać ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Dodać pomidory z puszki i smażyć chwilę ok. 7 min. do lekkiego zredukowania sosu. Całość posolić i popieprzyć wg uznania. Następnie przełożyć do sosu makaron i wymieszać.
Na osobnej patelni rozgrzać pozostałą oliwę. Wrzucić mieszankę owoców morza i smażyć na dużym ogniu ok. 4 min. pod przykryciem. Potrząsnąć patelnię, a następnie odkryć ją i smażyć jeszcze owoce morza bez przykrycia ok. 3 min. Dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Owoce morza wymieszać z makaronem i sosem. Podawać od razu.
SMACZNEGO!