Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti aglio e olio

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 400 g
czosnek 4 ząbki
natka pietruszki 1 pęczek
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
oliwa 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti aglio e olio

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Odlewamy 1 łyżkę oliwy , a pozostałą cześć rozgrzewamy w rondlu.

Dodajemy posiekany czosnek oraz szczyptę soli.

Smażymy na lekko złoty kolor cały czas mieszając – nie może się nic przypalić , gdyż czosnek zrobi się gorzki.

W tym czasie w osobny garnku z osoloną wodą i reszta oliwy gotujemy al dente 2 rodzaje makaronu.

Odcedzamy i ponownie wkładamy do garnka.

Polewamy sosem z oliwy i czosnku i dokładnie mieszamy.

Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i świeżo zmielony pieprz.

Podajemy natychmiast.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 29.10.2013 16:11
smacznie:)
V_kuchareczka 29.10.2013 12:59
bardzo smaczne
Olga_SK 29.10.2013 11:29
W prostocie siła! :)
eMMe 29.10.2013 11:11
Dla mnie extra:)
aisza1 29.10.2013 10:56
lubię spaghetti
Paolcia 29.10.2013 10:12
mmm pysznie wygląda :)
IwonaDD 29.10.2013 10:08
moje ulubione expresowe spaghetti :)
Magula 29.10.2013 09:55
bardzo apetyczne zdjęcie
Ania84 29.10.2013 09:49
smacznie i ładnie wygląda :)
Smaczna_B 29.10.2013 09:47
super przepis
joanna30 29.10.2013 09:34
Pychotka :)
aniagdz 29.10.2013 08:47
z czosnkiem więc na pewno dobre:)
Konczi 29.10.2013 08:45
moje smaki pycha
2milutka 29.10.2013 08:35
prosto a smacznie i jeszcze z czosnkiem..mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak