Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spagetti Bolognese

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spagetti 500 g
mięso mielone 500 g
sos bolognese w słoiku 1 szt.
cebula 1 szt.
marchew 1 szt.
seler 1 szt.
czosnek 6 ząbków
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Spagetti Bolognese

Makaron gotujemy al dente. Mięso podsmażamy na niewielkiej ilości oleju dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i warzywa starte na tarce z grubymi oczkami. Chwilę dusimy, następnie dodajemy obrany i przeduszony przez praskę czosnek oraz sos. Doprawiamy bazylią, solą i pieprzem, doprowadzany do wrzenia. Przed podaniem można posypać startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 07.08.2012 21:47
uwielbiam spagetti ...
Ewelina47 03.08.2012 21:36
lubię spagetti i bardzo często robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak