Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spagetii Słodko- Kwaśne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 1 szt.
mięso mielone 0,5 kg
cebula biała 1 szt.
cebua czerwona 2 szt.
pieczarki 15 dag
sos słodko-kwaśny 1 opak.
ser gouda 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Spagetii Słodko- Kwaśne

Kroki postępowania

1
Mięso przysmażamy w rondelku dodajemy po krojoną cebulkę. Pieczarki starte na tarce o grubych oczkach. Gotujemy do miękkości mięsa, mieszając aby się nie przypaliło .
Krok 1 - Spagetii Słodko- Kwaśne foto
2
Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie o miękkości. Wykładamy na durszlak Uwaga!!! Nie studzimy makaron musi być gorący. Do mięsa dodajemy sos i starty ser żółty. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. ewentualnie vegetą wg. uznania.
Krok 2 - Spagetii Słodko- Kwaśne foto
3
Nakładamy makaron na talerz. Polewamy sosem i przyozdabiamy pietruszką :)



Smacznego :)
Krok 3 - Spagetii Słodko- Kwaśne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak