Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sosik

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 2 sztuki
mięso wołowe bez kości 30-40 dag
cebula biała 1 sztuka
papryka czerwona 1-2 sztuka
pieczarki 5 sztuk
ziele angielskie 4 ziarnka
sól do smaku
papryka mielona do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
woda 2 litry
mąka 4-5 łyżek
smalec 1-1,5 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: sosik

Mięso wołowe i żeberka opłucz pod zimną bieżącą wodą. Mięso wołowe pokrój w kostkę i razem z żeberkami podsmaż na patelni. Cebulę, paprykę i pieczarki obierz i pokrój w kostkę, wszystko wrzuć do garnka i duś około 15 minut.Dodaj wszystkie przyprawy. Mięso z patelni przełóż do garnka wlej wodę i duś wszystko razem do miękkości. Zrób zasmażkę z mąki i dodaj do sosu.



Sos można podawać z plackami ziemniaczanymi, makaronem itd.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 29.08.2013 08:13
pyszny sosik :-)
Bernadeta1 30.06.2013 13:13
smaczny sosik
Aannkaa82 14.04.2013 22:01
Sosik palce lizać ;)
Ela15 30.03.2013 08:59
bardzo smaczny
Margo1 21.03.2013 15:37
fantastyczny
kate.500 06.03.2013 19:24
pyszny sosik
aisza1 09.02.2013 13:09
wiem
meg1984 09.02.2013 12:37
dobry sosik :)
Dorian 05.02.2013 16:04
super
Milena87 05.02.2013 00:09
pyszny sosik!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak