Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos ze świeżych grzybów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 1/4 litra
mąka pszenna 3 łyżki
woda 0,5 litra
sól i pieprz do smaku
masło 1 łyżka
przyprawa do zup do smaku
grzyby świeże 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sos ze świeżych grzybów

Grzyby myjemy i gotujemy z masłem. Gdy będą już miękkie dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką (jeśli jest zbyt gęsta to dolać do niej troszkę wody). Zagęszczamy sos, chwilkę gotujemy i gasimy. Przyprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 23.02.2014 11:34
Taki sosik lubię :)
Papryczka 23.07.2013 14:13
bardzo lubię taki sos
Aannkaa82 05.04.2013 20:42
Uwielbiam grzybki, mogłabym je jeść na okrągło. Ja nie dodaję mąki ani śmietany tylko masło i cebulke :)
Piotr-21 14.03.2013 19:13
bardzo dobry tylko ja dodaje jeszcze cebulke
Botwinka 14.03.2013 18:15
pyszny sos :)
paulina2157 14.03.2013 18:10
tak świetnie wygląda pycha
Janina 14.03.2013 16:51
mam uduszone grzybki w słoiku, ale będzie pyszny sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak