Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS PAPRYKOWY

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 kg
papryczka chili 10 dag
przecier pomidorowy 60 dag
czosnek 5 główki
olej 0,5 litr
ocet 10 % 0,5 szklanka
sól 2 łyżka
ziele angielskie 3/4 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: SOS PAPRYKOWY

Paprykę obrać zmielić na drobnym sitku, dodać sól i olej,gotować 20 minut.Dodać przecier i zmielony lub starty czosnek ocet i ziele angielskie,gotować jeszcze ok 15 minut, ciągle mieszając. Gorący sos wlać do słoików odwrócić do góry dnem, nie pasteryzować.Można go przechowywać nawet do roku.Podawać do jajek,do śledzi, do grilla, pasuję do wielu rzeczy. Dodaję go również do gulaszu zamiast surowej papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.11.2013 23:38
smaczny taki.
Bernadeta1 21.03.2013 00:20
bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak