Przepis i sposób przygotowania na: SMERFNIE WANILIOWE MUFFINY
Ciasto przekładamy papilotek (max. 2/3 wysokości).
Pieczemy w temperaurze: 160-180°C ok. 20 - 25 min.
Po wystygnięciu wierzch każdego muffina ozdabiamy wedle uznania.
margaryna | 130 g. |
mąka pszenna | 250 g. |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier | 120 g. |
jajko | 3 szt. |
jogurt | 200 g. |
ekstrakt waniliowy | 1 łyżka |
Soda oczyszczona Prymat | 0,5 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: