Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona panierowana mozzarella

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mozzarella w kulce 1 duża szt (wędzona)
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona panierowana mozzarella

Mozzarellę pokroić w plastry. Następnie dobrze ją zapanierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać od razu w towarzystwie ulubionych warzyw. Ja podałam z mizuną, pomidorem, suszonymi pomidorami i marynowaną cebulką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izapozdro 03.11.2014 17:55
ciekawy pomysł :)
gosia561 03.11.2014 12:51
uwielbiam ten ser, muszę tak spróbować
Renataj 03.11.2014 09:24
Uwielbiam mozzarellę w takim wydaniu - taki "prawie" schabowy wegetariański:)
berys18 03.11.2014 08:39
smaczny ser
fotoviderek 03.11.2014 07:38
Palce lizać :)
norweska20 03.11.2014 00:18
wygląda bardzo apetycznie taki zestawik
Renata22 02.11.2014 22:23
to danie biorę jako przystawkę, bo na śniadanie to troszkę za ciężkie dla mnie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak