Przepis i sposób przygotowania na: Smaczne, drożdżowe, czyli strucle jabłkowe
Kroki postępowania
SMACZNEGO!
mąka pszenna | 500 g |
mleko | 1 szklanka |
masło | 1/2 kostki |
jaja | 2 szt |
cukier drobny | 150 g |
drożdże świeże | 50 g |
olej rzepakowy | 1 łyżka |
likier amaretto | 5 łyżek |
jabłka | 1350 g |
cynamon Prymat | 1 łyżeczka |
cukier drobny | 5 łyżek |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 3 łyżki |
woda | 3 łyżki |
jajko | 1 szt |
mleko | 2 łyżki |
cukier puder | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: