Przepis i sposób przygotowania na: Śliwkowy piegusek
Kroki postępowania
Na grysik wyłożyć pozbawione pestek śliwki.
Smacznego!
Ciasta z owocami równa się pyszny deser. Tym razem w roli głównej wykorzystałam śliwki. Do ciasta kruchego dodałam mak. W efekcie powstał nowy, efektownie wyglądający oraz przepyszny deser. Idealny do popołudniowej kawy.
mąka | 0,5 kilograma |
cukier puder | 3/4 szklanki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
żółtko jajek | 5 sztuk |
mak | 3 łyżki |
margaryna | 1 kostka |
ocet | 1 łyżka |
grysik | do posypania |
śliwki | 0,8-1 kg |
Piana: | |
białko | 5 sztuk |
cukier | 3/4 szklanki |
kisiel cytrynowy | 2 opakowania |
Smacznego!
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: