Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w piwno- cynamonowej marynacie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie w oleju 20 dag
ocet 1 kieliszek
olej 1 kieliszek
cebula biała 1 szt.
Cynamon mielony Prymat 1 płaska łyżka
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżki
karmel 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w piwno- cynamonowej marynacie

Wykonanie:
Śledzie pokroić na kawałki. Ocet wymieszać z piwem, olejem, zmieloną papryką, cynamonem i pieprzem do smaku. Dodać pokrojoną cebulę, przełożyć do słoika i zalać piwną marynatą. Słoik zamknąć wstawić do lodówki i na następny dzień podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 15.12.2013 14:06
super nigdy nie robiłam tak śledzika
nogawkuchni 15.12.2013 13:09
Bardzo oryginalna i ciekawa śledziowa propozycja,interesujący przepis, jestem ciekawa smaku,zapowiada się pysznie.
Noruas 15.12.2013 12:46
ciekawy pomysł!
Renataj 15.12.2013 12:40
Ciekawy pomysł - warto wypróbować.
Megg 15.12.2013 12:34
chętnie bym skosztowała takiego śledzika :-)
Monia 15.12.2013 12:34
Bardzo fajna marynata :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak