Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w dressingu musztarodowo-miodowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledzie 400 gram
olej rzepakowy 150 ml
miód płynny 1 łyżka
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
cebula 2 sztuki
pieprz 1 szczypta
mleko 3,2% 500 ml
musztarda 2 łyżki

Porada

Śledzie namoczyć wcześniej w mleku (12 godzin)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w dressingu musztarodowo-miodowym



Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, zalać oliwą, dodać przyprawy, musztardę i miód. Dobrze wymieszać. Śledzie opłukać pod bieżącą wodą i pokroić pod skosem. Zalać dressingiem i odstawić na kilka godzin aby smaki się połączyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 26.12.2016 19:34
fajny dressing
Krzysztof15 26.12.2016 16:48
pyszny sledzik
Jadwiga/Jaga85 26.12.2016 13:56
śledziki pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak