Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK Z CUKINIĄ
Cukinię obieramy ze skórki, wydrążamy gniazda nasienne.
Następnie trzemy na tarce.
Dusimy pod przykryciem, dolewając odrobinę wody.
Gdy zmięknie miksujemy blenderem.
Odparowujemy.
Odmierzamy szklankę do sernika.
Ser , puree i mąkę ziemniaczaną miksujemy.
Dodajemy stopniowo jajka
na koniec dodajemy cukier i przyprawy.
Pieczemy w 160*- 60 minut
Po 60-iu minutach otwieramy piekarnik i lekko wysuwamy ciasto.
Polewamy śmietanką i zapiekamy jeszcze 15 minut.
Po tych 15-tu minutach wyjmujemy z piekarnika. Umieszcamy na kratce i studzimy.
zimne ciasto dekorujemy.
Przepis na śmietankę;
200 ml śmietany 18% mieszamy z 4 łyżkami cukru kryształu.
Smacznego i gorąco polecam :)