Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z batatem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 75 dag
batat 25 dag/ugotowany
masło 15 dag
cukier 30 dag
jajko 6 szt
budyń waniliowy 1 szt
aromat waniliowy do smaku
wiórki kokosowe 1/2 szklanki
cukier 5 łyżek/do piany
wiórki kokosowe 2 łyżeczki/do piany
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z batatem

Wykonanie:
Twaróg zmielić razem z ostudzonymi batatami, dodać masło, cukier, żółtka i budyń. Całość dokładnie utrzeć na gładką masę, skropić aromatem do smaku, wymieszać. Przelać do przygotowanej formy posypanej obficie wiórkami kokosowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 40 minut. Następnie wyłożyć ubitą pianę z białek, cukru i wiórek, po czym dopiec złociście przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 23.04.2017 13:47
Oryginalny pomysł :)
agnieszka214 23.04.2017 12:18
Ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak