Przepis i sposób przygotowania na: Sernik waniliowo - kawowy z jabłkami na zimno
Twaróg z cukrami utrzeć. Żelatynę rozpuścić w 1 szklance wody oraz kawę w 1/3 szklance gorącej wody. Odstawić do wystudzenia. Po wystudzeniu żelatynę wlać do masy twarogowej i dobrze wymieszać za pomocą miksera. Podzielić na dwie części. Do jednej wlać kawę - wymieszać mikserem.
Masę waniliową wylać na spód czekoladowy i wstawić do lodówki na ok. 20 minut by trochę zastygło. W między czasie umyć, obrać jabłka i pokroić na na pół plastry. Później na masę waniliową poukładać jabłka i wylać masę kawową. Całość schłodzić w lodówce na ok. 2-3 godziny, aby dobrze zastygło.
Idealne ciasto na upalne dni:) pasujące świetnie do kawy;)
Smacznego!