Przepis i sposób przygotowania na: Sernik porzeczkowy
Kroki postępowania
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, mieszając dokładnie by nie pozostały grudki, odstawić do przestudzenia.
Sery i jogurty zmiksować z cukrem, na końcu wlać cienkim strumieniem przestudzoną żelatynę, cały czas miksując.
1.
szklanka porzeczek czarnych + 1/2 niebieskiej galaretki rozrobionej w 50 ml. wody
2.
2 szklanki porzeczek żółtych + 1 galaretka w kolorze żółtym rozrobiona 100 ml. wody
3.
3 szklanki porzeczek czerwonych + 1,5 galaretki czerwonej rozrobionej w 150 ml. wody
Porzeczki zmiksować i połączyć z przestudzonymi galaretkami. Z każdego rodzaju zostawiłam po troszkę całych owoców i takie wrzuciłam do galaretek
Naszykować 3 różnej wielkości miseczki. U mnie o wymiarach 9,12,17 cm.
Do każdej wlać galaretkę porzeczkową, do najmniejszej czarną, następnie żółtą i czerwoną. Schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc.
Przed podaniem udekorować świeżymi owocami. Przechowywać w lodówce.
Smacznego :)