Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z borówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 50 dag
żółtko jajek 6 szt
cukier puder 1 szkl
rodzynki 10 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
borówka amerykańska 50 dag
galaretka truskawkowa 1 op
herbatniki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z borówkami

Żółtka utrzeć z cukrem, dodac serki, rodzynki, rozpuszczoną żelatynę. Tortownicę wyłożyć herbatnikami, na wierzchu ułożyć serowa masę, włożyć do lodówki. Galaretkę rozpuścić w połowie ilości wody podawanej na opakowaniu. Na zestalony sernik wyłożyć borówki i zalać tężejącą galaretką. Oziębić w lodówce, kroić jak tort.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak