Przepis i sposób przygotowania na: Sernik cynamonowy
Ciastka i masło umieścić w misie miksera i zmiksować do momentu otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku.
Okrągła formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić dno formy, wstawić do lodówki.
MASA SERNIKOWA:
twaróg zmielić trzy razy, wraz z cukrem przełożyć do misy robota ,wbić jajka dolać śmietanę i kawę i wymieszać ,następnie dosypać proszek budyniowy oraz cynamon ,wszystko szybko wymieszać .
Masę serowa przelać na zimny spód ciasta ,wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 50 minut( bez termoobiegu).
Po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku na 1 godzinę ,następnie wstawić do lodówki na 12 godzin.
POLEWA :
Po tym czasie rozpuścić czekoladę ze śmietanką w kąpieli wodnej ,płynną czekoladą polać sernik ,udekorować truskawkami.
SMACZNEGO :)