Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
margaryna 250 g
cukier 1 szkl
sól 1 szczypta
cukier waniliowy 1
jaja 4
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka

Zagniatamy mąkę z margaryną, cukrem, solą, cukrem waniliowym, 4 żółtkami. Dodajemy pianę ubitą z 1 białka. Zagniatamy kruche ciasto, formujemy kulę i chłodzimy 30 min. Wałkujemy cienko i wykrawamy serduszka pełne i z dziurką. Maczamy w 2 roztrzepanych białkach i zmielonych orzechach. Pieczemy ok 10 min w 180 st. Wystudzone przekładamy marmoladą i zlepiamy pełne serduszko z dziurawym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 14.01.2016 10:30
smakowite ciasteczka
Babeczka35 13.10.2015 13:26
Super ciasteczka.
wwwiolka 12.10.2015 20:57
Bardzo fajny przepis.
IKrakowianka 12.10.2015 20:42
pyszne słodkości
joannaa24 12.10.2015 20:34
Pięknie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak