Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

semifreddo z bezami i malinami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietanka kremowa 450 g
bezy 100 g
cukier puder 3 łyżki
jajko 2 szt
esencja waniliowa 1/2 łyżeczki
maliny mrożone 100 g
rurki wafelkowe 100 g

Porada

przepis z bloga White Plate

Przepis i sposób przygotowania na: semifreddo z bezami i malinami

Jajka sparzyć wrzątkiem. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubić z cukrem i wanilią na puszystą masę, połączyć z białkami ubitymi na sztywną pianę. Osobno ubić śmietankę. Delikatnie wszystko połączyć. Do masy wrzucić mrożone maliny, pokrojone na kawałki wafelki oraz pokruszone bezy. Przemieszać delikatnie i przełożyć do foremek lub pojemnika np. po lodach. Schłodzić w zamrażalniku przez 2-3h. Podawać z ciepłym ciastem lub solo posypane świeżymi owocami lub polane syropem klonowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 26.07.2014 14:10
ale pyszności :)
czekoladka_m 25.07.2014 13:36
Też niedawno robiłam bardzo podobne. Pychota!
wwwiolka 24.07.2014 23:49
Bardzo ciekawy przepis.
patryska76 24.07.2014 23:47
Jakie pyszności!
Beatris 24.07.2014 23:41
Przepyszny deser:)
Magula 24.07.2014 22:14
mniam pyszny na desrek
Marta1986 24.07.2014 22:00
pysznosci mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak