Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z puree żurawinowym, kiełkami i anansem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ananas z puszki 2 plastry
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej 2 szklanki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
żurawina
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1/2 łyżeczki
kotlety schabowe 1 szt.
kiełki brokuła 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z puree żurawinowym, kiełkami i anansem

Żurawinę zalać szklanką wrzątku i odłożyć na 15 minut. Mięso umyć, osuszyć i porządnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Natrzeć obficie mieszanką przypraw. Namoczoną żurawinę odkładnie odsączyć z wody. Przełożyć do blendera i zmiksować na puree. Przełożyć do miski. Kiełki brokułu drobniutko posiekać i dodać do żurawiny. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Na płat mięsa nałożyć połowę przygotowanego puree, na wierzchu ułożyć przekrojony na pół plaster ananasa i zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami. Odłożyć na około 1 godzinę do lodówki. Olej przelać do rondla i dobrze rozgrzać. Roladki panierować w jajku i bułce i kłaść na pół głęboki olej i smażyć aż będą rumiane uważając aby się nie przypaliło. Przed podaniem odsączyć na ręczniku papierowym i wyjąć wykałaczki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikaT83 30.11.2013 16:30
dziękuję:)
Konczi 29.11.2013 22:16
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak