Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony w czosnku niedźwiedzim

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
oliwa 3 łyżki
sól i pieprz
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony w czosnku niedźwiedzim

Schab umyć i osuszyć. Natrzeć oliwą i przyprawami. Włożyć do woreczka do pieczenia i pozostawić na noc w lodówce. Rano upiec w temperaturze około 200 stopni (1 godz. - 1,30 godz). 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć woreczek, aby mięso się zrumieniło. Wyjąć, ostudzić. Podawać do kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 21.02.2015 20:47
pyszne mięsko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak