Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab do chlebka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 1 kg
mieszanka ziół do peklowania mięsa 4 łyżki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
ząbek czosnku 10 ząbków
woda ciepła 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Schab do chlebka

Mięso umyć, osuszyć.
Natrzeć 2 łyżkami mieszanki, odstawić do lodówki w szklanym naczyniu z przykryciem na 12 godzin.
Po 12 godzinach, resztę mieszanki zalać gorącą wodą, wystudzić .
Dodać obrany czosnek, delikatnie ponacinany,sól peklową, zalać mięso w tym samym szklanym naczyniu.
Odstawić do lodówki na 7 dni, obracając co jakiść czas ( raz dziennie ).
Wyjąć mięso z marynaty, osuszyć.
Osuszone mięso umieścić w woreczku do pieczenia.
Piec około 50 - 60 minut w temperaturze 170 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 18.07.2014 06:29
Taki schab do chleba to rozkosz dla podniebienia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak