Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sangria malinowa błyskawiczna

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wino czerwone 1 butelka
maliny mrożone 1/2 kg
syrop malinowy do smaku
wino białe 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Sangria malinowa błyskawiczna

Maliny wsypać do dużej misy, zalać czerwonym winem i pozostawić w temperaturze pokojowej na 2 godziny.
Kiedy maliny się rozmrożą i puszczą sok do wina, doprawić syropem malinowym do smaku, przecedzić i dolać biale wino musujące.
Podawać od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 10.03.2013 19:50
Polecam - maliny to fajny letni dodatek - nadają aromatu :)
Rafał10 28.09.2012 10:32
hmmm ciekawe połączenie tych winek, sangrie uwielbiam to muszę wypróbować Twój pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak