Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatkaz zielonej cukinii na zimę.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

cukinia 2 kg
cebula biała 3 szt
ząbek czosnku 3 szt
sól do smaku

zalewa

woda 2 litr
ocet 0,5 litr
cukier 8 łyżki
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatkaz zielonej cukinii na zimę.

Cukinię, umyć, wydrążyć nasiona, pokroić ze skórką w plastry, posolić do smaku. Odstawić na około 2 godz. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w krążki, posolić do smaku. Odstawić na około 1 godz.Ugotować zalewę, wrzucić odciśniętą cukinię z cebulą i czosnkiem. Zagotować, gorące kłaść do wyparzonych słoików. Pasteryzować około 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 31.07.2016 09:42
Dzięki za miłe komentarze.))
KORAL 30.07.2016 18:59
Bardzo fajna :)
RenataZ-et 21.07.2016 10:44
super sałatka!
mirosława4 21.07.2016 08:02
nigdy jeszcze nie robiłam cukinii
pestka 21.07.2016 01:00
ciekawy przepis
Megg 21.07.2016 00:40
lubię takie sałatki
norweska20 20.07.2016 23:30
smakowity zapas na zimę
Anna169Hosz 20.07.2016 22:49
Też się zbieram do zrobienia:)
Franciszek 20.07.2016 22:03
dobry przepis
noninka77 20.07.2016 22:00
Mam sporo cukinii więc chyba skorzystam z Twojego przepisu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak