Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponki z fasolką adzuki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 1/2 szklanki
sałata 1/2 opakowania
szynka gotowana 15 dag
seler naciowy 2 kawałki
olej roślinny
oliwki zielone 1/2 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponki z fasolką adzuki

Sałatę roszponkę myjemy osuszamy i wkładamy do dużej miski. Oliwki odcedzamy i dodajemy do sałatki. Selera naciowego obieramy i kroimy w małe kawałki. Fasolę adzuki moczymy najlepiej całą noc . Potem gotujemy ją w wodzie lekko osolonej aż będzie miękka. Odcedzamy ją studzimy . Zimna fasolkę dodajemy do sałatki. Lekko mieszamy. Szynkę drobiowa kroimy w kosteczkę i dodajemy do reszty składników Dodajemy olej lniany , solimy do smaku. Dodajemy także pieprz kolorowy grubo mielony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pomocnik 18.02.2014 13:34
na pewno pysznie smakuje
Joannasz3190 18.02.2014 13:20
Oryginalne smaki :)
krystyna330 18.02.2014 12:52
pyszności mniam
idealme 18.02.2014 12:25
śliczne kolory ! ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak