Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

100 g sałaty masłowej
100 g sałaty rzymskiej
100 g roszponki
1 pęczek szczypiorku
pieprz i sól
ząbek czosnku 1 ząbek
pomidory 2 szt.
jogurt naturalny 150 g
kleik mleczny 100 g
rzodkiewka 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponką

Warzywa myjemy i osuszamy. Liście sałaty masłowej, rzymskiej i fryzyjskiej rwiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski, tak samo postępujemy z roszponką. Pomidory i rzodkiewkę kroimy w większą kostkę, szczypior natomiast drobniutko. Pokrojone warzywa dodajemy do sałaty oraz przeciśnięty przez praskę czosnek wszystkie składniki dokładnie sobą mieszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem. Na samym końcu posypujemy szczypiorkiem. Do sałatki dodajemy jogurtu naturalnego i wszystko ze sobą dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał3 08.04.2013 15:14
bardzo fajne mniam mniam
Boska_Agatka 08.04.2013 15:10
bardzo ciekawy przepis godny polecenia
miki47 08.04.2013 15:06
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak