Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z patisonami, papryką i pieczarkami
Sposób przygotowania:
Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i pozostawić na 15-20 minut.
mąka pszenna | 2 szklanki |
mąka kukurydziana | 0.5 szklanki |
masło | 10 dag |
Smalec wieprzowy | 5 dag |
jajko | 1 sztuka |
śmietana gęsta | 3 łyżki |
sól | 0.3 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 1 szczypta |
marchewka | 50 dag |
pietruszka | 30 dag |
ziemniaki | 30 dag |
jajka ugotowane na twardo | 5 sztuk |
ogórki kiszone | 2 sztuki |
groszek konserwowy | 0.5 szklanki |
kukurydza konserwowa | 0.5 szklanki |
patisony marynowane | 0.5 szklanki |
pieczarki marynowane | 0.5 szklanki |
papryka marynowana | 1 sztuk |
cebula | 1 sztuka |
majonez light | 3 łyżki |
sól | 1 łyżeczki |
pieprz | 0.3 łyżeczki |
natka pietruszki | 2 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: