Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kaszą jaglaną, szparagami i młodymi listkami botwinki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Pyszna i szybka do przygotowania sałatka z kaszą jaglaną, szparagami i młodymi listkami botwinki.

Składniki:

kasza jaglana 50 g
szparagi zielone 6 szt.
pomidorki cherry 5 szt.
ogórek zielony 0.5 szt.
cebula czerwona 1 szt.
młode listki buraka 2 garście
jajko 2 szt.
sól 0.1 łyżeczki
pieprz 2 szczypty
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kaszą jaglaną, szparagami i młodymi listkami botwinki

Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, ostudzić. Szparagom przyciąć zdrewniałe końcówki i gotować w lekko osolonej wodzie około 5 – 7 minut, następnie przelać zimną wodą i pokroić na mniejsze kawałki. Jajka ugotować na miękko, obrać. Pomidorki pokroić na ćwiartki, ogórka i cebulę pokroić na półplasterki. Na półmisku ułożyć listki botwinki (kilka listków zostawić do dekoracji), następnie ułożyć kaszę jaglaną. Na wierzchu ułożyć pomidory, ogórka, szparagi, cebulę oraz listki botwinki. Całość posypać solą, pieprzem oraz polać oliwą z oliwek. Jajka przekroić na pół i ułożyć na wierzchu sałatki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak