Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej do obiadu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Prosta sałatka, idealna do obiadu składa się z kilku produktów. Jeśli zostanie Wam po obiedzie, to możecie zabrać ją do pracy na drugie śniadanie.

Składniki:

Składniki:

jaja 2 sztuki
kukurydza konserwowa 340 gramów
marchew 1 sztuka
kapusta pekińska 0,5 główki
sos chrzanowy 3 łyżki
koperek świeży 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej do obiadu

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Marchew ścieramy na małych oczkach. Kapustę kroimy w paski. 

Wszystkie składniki łączymy z sosem chrzanowym i posiekanym koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak