Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajkami przepiórczymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1 główka
jajka przepiórcze 10 szt
ogórek sałatkowy 1 szt
ogórek kiszony 1 szt
cebula 1 szt
oscypek 1 szt
mięta świeża siekana 2 łyżki
sok z pół cytryny
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajkami przepiórczymi

Sałatę umyć, osuszyć, porwać w kawałki, wrzucić do miski, Jajka ugotowane obrać, przekroić wzdłuż na połowy. Ogórka świeżego obrać, pokroić w plasterki. Obraną cebulę i ogórka kiszonego pokroić w drobną kostkę. Oscypek pokroić w cienkie plasterki.
Składniki dodać do sałaty, skropić sokiem z cytryny, obficie polać oliwą. Doprawić solą i pieprzem. Sałatę wymieszać, posypać miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak