Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jabłkiem, granatem i sosem granatowo-balsamicznym

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka świeżych sałat 1 opakowanie
jabłko 1 duża szt.
granat 1 szt.
ocet balsamiczny 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jabłkiem, granatem i sosem granatowo-balsamicznym

Sałatę myjemy, osuszamy i przekładamy na półmisek.
Jabłko myjemy i kroimy wraz ze skórką w cienkie słupeczki julienne, układamy na sałacie.
Granat przekrawamy na pół.
Z jednej połówki wyciągamy pesteczki i posypujemy nimi sałatę, a z drugiej połówki wyciskamy sok.
Sok z granatu mieszamy z octem balsamicznym i oliwą, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu, polewamy sałatkę.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 10.02.2014 17:46
Dziękuję bardzo :)
patryska76 09.02.2014 17:43
Pięknie i kolorowo na talerzu ;-)
idealme 09.02.2014 17:18
pięknie wygląda! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak