Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z grillowanych brzoskwiń

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 100 gram
ocet balsamiczny 100 ml
brzoskwinie 4 sztuki
miód płynny 4 łyżki
mozzarella 200 gram
pistacje posiekane 4 łyzki
oliwa 3 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z grillowanych brzoskwiń

Do rondelka wlej ocet balsamiczny, dodaj miód i podgrzewaj około 10 minut na średnim ogniu aż zgęstnieje. Sos dopraw szczyptą soli i pieprzu. Rozgrzej patelnię grillową i posmaruj delikatnie oliwą. Na patelni poukładaj pokrojone w plasterki brzoskwinie i grilluj z każdej strony po 2 minuty. Pistacje praż na suchej patelni przez 2 minuty - w tym czasie orzechy powinny sie zarumienić. Na półmisku układaj grillowane brzoskwinie, posyp je rukolą, pistacjami, porwaną w palcach mozzarellą oraz kawałkami bresaoli. Polej lekko ciepłym sosem balsamicznym z rondelka oraz pozostałą oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak