Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na czerwono z marynowanymi buraczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynowane buraczki 30 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
sok z cytryny 2 łyżki
ocet winny 2 łyżki
cukier 0,5 łyżeczki
olej 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
jabłka 2 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na czerwono z marynowanymi buraczkami

Buraczki marynowane w całości osączamy i kroimy w kostkę. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, wykrawamy gniazda nasienne a miąższ kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulki oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki i mieszamy. Ocet winny doprawiamy solą, cukrem i białym pieprzem, ucieramy z olejem i polewamy sałatkę.Delikatnie mieszamy i odstawiamy do schłodzenia na 20-30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 12.11.2012 07:15
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak