Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka fasolkowo-paprykowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 20-25 dkg
jajko 2 szt
papryka marynowana 20 dkg
szczypiorek 1 pęczek
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka fasolkowo-paprykowa

Kroki postępowania

1
Fasolkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 15 minut, następnie ostawić do przestygnięcia.
Krok 1 - Sałatka fasolkowo-paprykowa foto
2
Dodać pokrojoną na kawałki paprykę marynowaną oraz ugotowane na twardo jajka.
Krok 2 - Sałatka fasolkowo-paprykowa foto
3
Zrobić sos: wymieszać jogurt z majonezem, dodać posiekany szczypiorek i wymieszać. Polać sałatkę. Oprószyć pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.
Smacznego :)
Krok 3 - Sałatka fasolkowo-paprykowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.10.2014 08:35
fajne połaczenie
ice cubes 25.10.2014 15:52
dobre smaki :)
Konczi 25.10.2014 13:11
Smaczne połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak