Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Eli z kaszą bulgur i kurczakiem
Przygotowanie mięsa:
Udka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Z mięsa usunąć kości i skórę. Mięso oprószyć przyprawą, papryką i czosnkiem.
podudzia z kurczaka | 4 szt. |
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat | 1 łyżeczka |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Czosnek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
szpinak baby | 8 dag |
papryka czerwona | 1 szt. |
natka pietruszki | 6 gałązek |
kasza bulgur | 20 dag |
sól | 5 szczypt |
olej rzepakowy | 6 dużych łyż. |
ocet jabłkowy | 3 duże łyż. |
cukier | 1 duża łyż. |
sól | 4 szczypty |
Pieprz czarny mielony Prymat | 4 szczypty |
Udka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Z mięsa usunąć kości i skórę. Mięso oprószyć przyprawą, papryką i czosnkiem.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: