Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z rukolą z dodatkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka świeżych sałat 25 dkg
szparagi białe 5 sztuk
rzodkiewki 1/2 pęczka
pomidor 1 sztuka
oliwki zielone Smak 10 sztuki
pestki słonecznika 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku 3 szczypty
Pieprz biały mielony Prymat 2 szczypty
masło klarowane 1 łyżka

Porada

Można dodać łososia wędzonego albo tuńczyka w sosie własnym.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z rukolą z dodatkami

Szparagi obrać, odkroić zdrewniałe końcówki, pokroić na kawałki.
Obgotować w lekko osolonej wodzie około 3-5 minut.
Rozgrzać masło włożyć szparagi, oprószyć solą, pieprzem, podsmażać około 6 minut.
Pomidora umyć, pokroić w kostkę.
Rzodkiewki umyć oczyścić z liści. pokroić w plasterki.
W misce połączyć wszystkie składniki.
Do soku z cytryny dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie, oliwę, wymieszać do powstania emulsji.
Polać sałatkę sosem, wymieszać, posypać słonecznikiem.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 30.05.2014 18:47
znakomita sałatka
Kejti 25.05.2014 20:01
Super,lubię takie sałatki :-)
Joannasz3190 24.05.2014 20:12
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak