Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiweki z mięsem mielonym

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
mięso mielone
marchewka
jajko
olej
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiweki z mięsem mielonym

Ciasto:
1 kg mąki
2 łyżki oleju
jajko
szczypta soli
ok 1 szkl gorącej wody

Farsz:
90 dag mięsa mielonego
2 ząbki czosnku
2 ugotowane marchewki
sól, pieprz, majeranek
2 łyżki oleju

Mięso wraz z posiekanym czosnkiem przesmażyć, doprawić do smaku. Ostudzić. Dodać pokrojoną w drobną kostkę marchewkę, wymieszać.Ciasto: Z podanych składników wyrobić elastyczne ciasto. Cienko rozwałkować i wykrawać duże koła. Łyżką nakładać farsz i zlepiać brzegi tak aby powstały sakiewki. Sakiewki gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 3 łyżek oleju przez kilka minut.

Można podawać polane przesmażoną cebulką lub z czerwonym barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 08.08.2013 08:55
Fajowe :-)
Ilona ES
Ilona ES 19.06.2013 19:47
Wyglądają smacznie. Ja do ciasta na pierogi nie dodaję jajek.
probofka 19.06.2013 18:46
sobie apetytu narobiłam
dominikaz 19.06.2013 13:43
uwielbiam takie cuda
kriko 19.06.2013 13:23
napewno pyszne
Krzysztof15 19.06.2013 13:20
pyszne ,lubie takie
halina17 19.06.2013 13:11
Smaczne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak