Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki bez smażenia

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Sajgonki

papier ryżowy 100 gr

kurczak

pierś z kurczaka
przyprawy 5 smaków
olej sezamowy 2 łyżki
sos sojowy

warzywa

marchew 1
sałata lodowa
cebula czerwona
kiełki soi w zalewie
papryka czerwona

Porada

Można dodać selera naciowego i kapustę czerwoną.

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki bez smażenia

Kroki postępowania

1
Pierś kurczaka umyć i pokroić w drobne paski.
Obsypać przyprawą 5 smaków.
Do miski wlać olej i sos sojowy.
Krok 1 - Sajgonki bez smażenia foto
2
Mięso zanurzamy w mieszance , obtaczamy , zakrywamy folią i wkładamy do lodówki.
Krok 2 - Sajgonki bez smażenia foto
3
Warzywa kroimy w drobne paseczki.
Krok 3 - Sajgonki bez smażenia foto
4
Pierś smażymy na odrobinie oleju.
Papier ryżowy maczamy w wodzie , rozkładamy go i nakładamy na niego warzywa i mięso.
Krok 4 - Sajgonki bez smażenia foto
5
Zwijamy papier , najpierw od dołu potem boki.
Smacznego.
Krok 5 - Sajgonki bez smażenia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

UrszulaS 15.05.2016 11:51
Super przekąska
sliwka 30.01.2016 20:50
Egzotyczne i smaczne;))
KORAL 30.01.2016 18:39
Moja też, tak się objadłam że szkoda gadać :)))
Aleksandra/Olcia 30.01.2016 18:21
spring rolls-jedna z moich ulubionych przekąsek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak