Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z porem i natką pietruszki

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż ugotowany 20 dkg
cebula biała 2 szt
por (biała część) 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
masło klarowane 1 łyżka
kminek 1 łyżeczka
natka pietruszki
papryka czerwona 1 szt
bulion drobiowy 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z porem i natką pietruszki

Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy pokrojoną cebulę dusimy chwilę ,dodajemy kminek podsmażamy moment.Następnie pokrojony por i paprykę czerwoną,smażymy chwilę .Na patelnię dajemy ugotowany ryż i wlewamy bulion ,podgrzewamy chwilę doprawiamy na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Podajemy na ciepło .

POLECAM !!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.11.2014 12:27
smaczne i pięknie podane
gusia1000 03.11.2014 14:04
Trzeba taki zrobić.
Róża1 01.11.2014 20:25
świetny przepis na smaczne danie wegetariańskie :-) , nie jestem za bardzo zwolennikiem ryżu :-), ale skuszę się na tą potrawkę :-).
mysza75 01.11.2014 19:32
fajny i smaczny i dietetyczny ryż
Janina 01.11.2014 19:32
Lubie ryż z takimi dodatkami;)
Triss 01.11.2014 18:05
Fajny dodatek. :)
Krystyna32 01.11.2014 14:04
pyszności
fotoviderek 01.11.2014 13:25
Jak zwykle pięknie podane :)
Kejti 01.11.2014 12:11
Uwielbiam ryż :-)
gosia56 01.11.2014 09:50
Ostatnio bardzo często robię taki ryż z patelni jest bardzo pyszny;)
gosia561 01.11.2014 02:47
jutro zrobię
erym 31.10.2014 23:06
bardzo fajne danie, podoba mi sie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak