Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż smażony z szalotką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż jaśminowy 100 g
szalotka 1 szt
sos ostrygowy 1 łyżka
sos rybny 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
cukier palmowy 1 szczypta
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż smażony z szalotką

Ryż gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.

W woku rozgrzewamy olej. Dodajemy pokrojoną w piórka szalotkę, lekko szklimy. Wrzucamy ryż.

Do ryżu wlewamy sos rybny, sojowy i ostrygowy oraz cukier palmowy. Mieszamy dokładnie, tak by ryż był cały pokryty sosem.

Podajemy jako dodatek do dania głównego.

Z dodatkiem ananasa (dodanego do szalotki) i orzechów nerkowca, stanowi świetną, lekką przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 21.01.2016 13:56
Z tymi sosami na pewno dobrze smakuje
Futka 21.01.2016 11:59
Przepyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak