Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybna tempura

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 500 g
mąka pszenna 1 szkl
woda zimna 1 szkl
żółtko jajek 1 szt
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rybna tempura

Ciasto.
Żółtko rozmącić w misce z przyprawami, dodać wodę- powinna być bardzo zimna.
Następnie stopniowo dodajemy mąkę.
Konsystencja powinna być taka jak na ciasto naleśnikowe.

Ryby.
Ja użyłam mintaja.
Po rozmrożeniu doprawiłam solą i pieprzem. Filety podzieliłam na dwie części.

Rozgrzewamy mocno olej na patelni.
Każdą rybę moczymy w cieście tuż przed wrzuceniem na patelnię.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym.


SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 07.11.2014 09:02
pysznosci
Laila2786 20.10.2014 11:25
uwielbiam taką rybkę
w mojej kuchni 20.10.2014 10:04
dobra rybka
halinah 20.10.2014 09:15
lubię takie obiady

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak