Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po żydowsku
Kroki postępowania
Filety rybne rozmrozić, przyprawić, panierować w mące i usmażyć na oleju.
Następnie przekładamy do miski układając warstwami na przemian filety z cebulką.
filety rybne | 1 kg |
cebula | 4 duże sztuki |
koncentrat pomidorowy | 1 słoiczek |
sól | 1 szczypta na 1 kawałek ryby |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 szczypta na 1 kawałek ryby |
olej do smażenia | 1 sztuka |
mąka pszenna | 1 do panierowania |
woda | 4 szklanki |
ocet 10 % | 3/4 szklanki |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztuki |
Ziele angielskie całe Prymat | 4 sztuki |
cukier | 4 łyżki |
sól | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: