Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różane smalcówki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marmolada 1 smak różany
smalec 0,5 kg
śmietana 12% 0,5 l
drożdże 4 dag
mąka pszenna 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Różane smalcówki

Kroki postępowania

1
Dajemy smalec do misy i mieszamy ze śmietaną.
Krok 1 - Różane smalcówki foto
2
Wsypujemy mąkę pszenną i zagniatamy ciasto.
Krok 2 - Różane smalcówki foto
3
Ciasto rozwałkowujemy. Kroimy na prostokąty
Krok 3 - Różane smalcówki foto
4
Nakładamy różaną marmoladę i zawijamy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temp. 180 st. ok. 20 minut.
Krok 4 - Różane smalcówki foto
5
Upieczone ciasteczka wyciągamy z piekarnika i przekładamy do miski. Możemy posypać cukrem pudrem.
Krok 5 - Różane smalcówki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 29.04.2015 09:12
u nas w domu piekło się podobne ciasteczka i także z różanym nadzieniem, ale takim prawdziwym domowym :) teraz już mało kto uciera konfiturę różaną ;) ja już ze 3 lata obiecuję sobie, że w kolejnym roku na pewno zrobię ;) ...może w tym roku mi się uda, bo nie robiłam dawno :)
Kolorowa 28.04.2015 21:03
ciekawy przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak