Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek z makaronem ryżowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 sztuki
marchew 1 sztuka
pietruszka sztuka
seler sztuka
ziele angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat sztuka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
cebula biała 2 sztuki
ząbek czosnku
sól
pieprz
woda 2,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek z makaronem ryżowym

Udka umieścić w garnku, zalać zimną wodą. Dodać do mięsa pokrojoną na mniejsze kawałki, marchew, pietruszkę, seler oraz dwie cebule w łupinie. Dołożyć przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy. Gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa, następnie doprawić solą, pieprzem i płatkami chilli i gotować, aby rosołek nabrał lepszego smaku. Połowę paczki makaronu – 100g, zalać wrzącą wodą i przykryć, pozostawić tak na ok. 3 min., odcedzić. W miseczkach układać porcję makaronu, kawałki pokrojonej marchwi z rosołu oraz podzielić ewentualnie mięso z udek i dodać je do miseczki. Całość zalać rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak