Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z halibuta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar rybny 1 l
marchew 200 g
por 200 g
pietruszka 100 g
czosnek 5 g
roszponka 50 g
limonka 1 sztuka
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
rozmaryn 1 szczypta
tymianek 1 szczypta
chilli 1 szczypta
mąka 100 g
jajko 2 sztuka
pietruszka 1/2 pęczka
filety z halibuta 800 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z halibuta

Warzywa obieramy i tniemy w cienkie słupki. Zalewamy je wywarem rybnym i gotujemy ok 15 minut. Doprawiamy sokiem oraz skórką z limonki. W miseczce mieszamy, rozmaryn, tymianek, chilli, sól oraz pieprz i panierujemy z jednej strony halibuta pociętego na kawałki. Smażmy 5 minut na patelni wyłożonej papierem do pieczenia.
Jajka mieszamy z mąką i 2 łyżkami wody, dodajemy posiekaną pietruszkę. Wyrabiamy do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Gotujemy kluski w zupie lub osolonej wodzie.
Na talerzu układamy usmażonego halibuta, zalewamy wywarem z warzywami i dodajemy lane kluski oraz roszponkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulisia_elk 21.07.2012 10:38
Nie ma za co, pozdrawiam, zupka pyszna polecam
treonina 21.07.2012 10:25
to musi być coś pysznego! muszę koniecznie spróbować - bardzo dziękuję za pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak